There was a problem loading the comments.

Pogoji za nakup domene .LGBT

Support Portal  »  Baza znanja  »  Viewing Article

  Print

Nosilci imen z domensko končnico .LGBT (vrhnjo domeno) so odgovorni zagotoviti, da se bodo ta imena v obdobju registracije uporabljala v skladu z veljavnimi zakoni, uredbami ter predpisi, kar vključuje tudi zakone, ki se nanašajo na sovražni govor, diskriminacijo ter druge podobne dejavnosti.


Nosilci ne smejo uporabiti vrhnje domene .LGBT na način, ki je škodljiva ali, ki ogroža, zlorablja, nadleguje, obrekuje oz. sovraži LGBT skupnost, ali ki bi spodbujal takšno dejanje.
Domene, ki bi lahko zavedle, omadeževale ali celo povzročile materialno škodo LGBT skupnosti, so izrecno prepovedane (npr. sovražim.lgbt, anti.lgbt, itd., kar velja za vse jezike).


Poleg vseh drugih pravic registrarja si pridružujemo pravico zavrniti ali preklicati registracijo, podlajšanje ali prenos katerekoli registrirane domene .LGBT, če menimo, da se domeno uporablja na način, ki krši pravila. Prav tako pa vas lahko zavrne tudi vrhovni register domene .LGBT, ki lahko prav tako kadarkoli prekliče oz. ukine takšno domeno.


Kot registrar, nismo odgovorni za vsebino nosilcev domene .LGBT in zato ne moremo zagotoviti, da bodo spletna mesta .LGBT brez vsebin, ki kršijo ta pravila.
Vendar to ne pomeni ukinitve naše pravice, da tako domeno ukinemo, v kolikor to zahteva pravni organ oz. če nam je prijavljena vsebina/ime, ki krši zgoraj navedena pravila.
Prav tako ne moremo preprečiti nobene zasebne tožbe proti lastniku/nosilcu registrirane domene oz. uveljavitvi katerekoli pravice v korist tretjega.


Registracija v nasprotju z vsemi veljavnimi zakoni in zgoraj omenjenimi pravili bo predmet sodnega pregona ali drugih ustreznih organov.


Share via

Related Articles


Self-Hosted Help Desk Software by SupportPal

Tags

© Humanfrog